ZŠ s MŠ Čebovce - Alapiskola és Óvoda Csáb

Aktuality
Deň Zeme 2016
Streda, 27 Apríl 2016

Príroda je našou matkou, Zem je našou matkou, a práve preto by sme si mali uvedomiť ako s a k tej matke správame. Macošsky, egoisticky, násilne a majetnícky. Berieme ju ako svoju otrokyňu a zaobchádzame s ňou nanajvýš nezodpovedne.

GALÉRIA

GALÉRIA

 

 

Je načase s tým niečo urobiť, pretože celý ekosystém sa môže proti nám obrátiť a ďalšie generácie nemusia byť.  Nebudú mať tú možnosť dotýkať sa bosou nohou trávy, dívať sa na vysmiatu oblohu plných vtákov, obdivovať pestrú paletu lúčnych kvetín, či zhlboka sa nadýchať voňavého vzduchu aromatických bylín. My, učitelia, sa snažíme o to, aby sme na tieto drobné, no pre život človeka nevýslovne potrebné dary nezabúdali, a a by sme ich nebrali ako samozrejmosť.

22. apríl je celosvetovo uznávaným dňom Zeme. Naša škola si už tradične pripravila pre žiakov fantastický program zážitkového učenia. Áno, aj v tento deň sa žiaci popri zábave aj niečo naučili. Mladší si najprv na asfalte vytvárali ilustrácie s tematikou Zem, pozreli si film s prírodnou tematikou, tí starší zhotovovali plagáty s odkazmi, radami, vlastnými postrehmi na tému Naša Zem, či ochrana životného prostredia. Spod ich rúk začali rozkvitať kvety, koruny stromov sa týčili do nebies a slnko sa šťastne a spokojne usmievalo v harmonickom opojení.

Po triedach sme so staršími žiakmi vysádzali bylinky, presádzali kvety a upravovali okolie školy. Neskôr nás privítal Hasičský zbor vojenského útvaru pri výcvikovom stredisku Lešť. Pomocou svojej techniky oboznámili žiakov s ich prácou, výstrojom, dokonca simulovali reálny oheň a jeho hasenie. Ár odvážlivcov sa neváhalo obliecť aj do ochranného odevu, ktorý sa využíva hlavne pri nebezpečenstvách chemického útoku. Nakoniec sa deti mohli previezť na štvorkolke, a sami si mohli vyskúšať hasenie ohňa.

Po akcii s hasičmi bol ne nich pripravený priateľský futbalový zápas v prírode pri Cerínskom potoku.

Počasie nám dokonalo prialo, obed sme si vychutnali priamo v prírode pri opekaní chutných dobrôt a veselom džavotaní. Byť v prírode, byť spätý s prírodou, sledovať radostné detské tváre pobozkané od prvých jarných lúčov, je skvelou satisfakciou a úžasným relaxom aj nás učiteľov, nielen pre našich žiakov. (Aneta Kladivíková)

 
SlovenčinaMagyar

Vybavenie školy

- Telocvičňa
- Multifunkčné ihrisko
- Odborné triedy (Fyzika, Chémia)
- Jazykové triedy
- Počítačové triedy
- Multimediálne triedy
- Knižnica
- Jedáleň
- Školský klub
- Materská škola

Hlľadanie

PARTNERI
Obec ČebovceFarnosť Čebovce
Festivál ÚDOLIE SVITANÍOPENnet.sk - Webdesign, E-shop, Webhosting

Fotky zo života školy

Projekty

PRINED
PRINED

 

PRINED

 

PRINED

 

PRINED

 

PRINED

 

PRINED

 

POP3


Webdesign, Tvorba web stránok
OPENnet.sk