ZŠ s MŠ Čebovce - Alapiskola és Óvoda Csáb

Deň Zeme 2013
2013. május 02. csütörtök, 11:28

Na základe tradičnej akcie pri príležitosti Dňa Zeme, 30.4.2013 prijali pozvanie pracovníci útulku v Lučenci, spolu s kynologickým klubom, ako aj profesionálni vojaci a zamestnanci ÚŠZV Lešť.

1.stupeň GALÉRIA

2.stupeň GALÉRIA

 

Program sa začal besedou o činnosti, práci, aktivitách, radostiach i starostiach útulku prostredníctvom jej aktívnej členky a vedúcej Kataríny Ferenczovej Následne sa pracovník kynologického klubu za sprievodu šikovného vlčiaka Adama popýšil, ako krásne sa dá vycvičiť psík, čo všetko zvládne pomocou tréningu, upozornil žiakov na správne zaobchádzanie a starostlivosť, ktorú si každé zvieratko zaslúžil.  Milým spestrením bola možnosť priameho kontaktu so psíkom ako aj nemalá finančná čiastka, na ktorú sa skladali všetci žiaci i zamestnanci školy, a ktorá snáď pomôže zabezpečiť chod útulku, zlepší a spríjemní pobyt jej obyvateľov.

Príslušníci Odboru zabezpečenia Výcvikového priestoru Vojenského obvodu Lešť, Odboru zdravotnej starostlivosti a Oddelenia dopravy prispeli v rámci pripraveného programu statickými ukážkami a prezentáciou vojenských činností: Ing. Jozef Čopko žiakom vysvetľoval ako sa orientovať v teréne pomocou mapy, rotmajster Milan Vajda vysvetlil niektoré kritické situácie, ktoré môžu nastať počas vychádzok v prírode a ako ich zvládať. Poručík Michal Dudáš, rotný Karol Kugler a čatár Tibor Kožík ukázali žiakom základné hmaty a kopy sebaobrany.

Počas ukážok mali žiaci možnosť vyskúšať si ošetrenie zraneného kamaráta a z dostupných materiálov pripraviť zraneného na transport k sanitke, ktoré im vysvetlila a názorne ukázala zdravotná sestra Mgr. Simona Šprlová. No pravdepodobne najzaujímavejšou ukážkou vojakov počas celého programu bolo prepadnutie vozidla a transport zraneného vojaka do priestoru ošetrenia.

"Deň Zeme" priniesol krásne zážitky, čo bolo vidieť aj na usmiatych tvárach žiakov našej školy. Deti spolu s vyučujúcimi absolvovali túru v rozmedzí 8 kilometrov, presúvali sa na jednotlivé stanovištia v prírodnom teréne v malebnom prostredí čebovského chotára až ku Kosihovskému rybníku. Myslíme si, že je dôležité aj v rámci Dňa Zeme upozorniť na krásy nášho regiónu, viesť žiakov popri učení aj k pohybu a pobytu v prírode.

Riaditeľka školy Mgr. Mária Srančíková a starosta Čeboviec Ladislav Martin v závere poďakovali vojakom a zamestnancom ÚŠZV Lešť za ich profesionálny prístup a program, ktorým spestrili bežné dni detí v škole.

Osobitné poďakovanie vyjadrujeme PhDr. Petrovi Tischlerovi za koordináciu projektu, spoluprácu a tvorivé nápady pri realizácii tohto vydareného dňa. Bolo by krásne, keby sa takého dni stali prirodzenou súčasťou našej školy aj v budúcnosti.

 
SlovenčinaMagyar

Az iskola felszereltsége

- Tornaterem
- Multifunkcionális sportpálya
- Szaktantermek (Fizika, Kémia)
- Nyelvtantermek
- Számítógépes termek
- Multimédia termek
- Könyvtár
- Étterem
- Napközi otthon
- Óvoda

Keresés

PARTNEREK
Csáb KözségCsábi Plébánia
Hajnalok Völgye fesztiválOPENnet.sk - Webdesign, E-shop, Webhosting

Iskolánk életéből

Projektek

PRINED
PRINED

 

PRINED

 

PRINED

 

PRINED

 

PRINED

 

PRINED


Webdesign, Tvorba web stránok
OPENnet.sk