ZŠ s MŠ Čebovce - Alapiskola és Óvoda Csáb

Výlet do Budapešti - 8. a 9. ročník 2016
2016. július 01. péntek, 13:31

Za článok ďakujeme Bianke Balgovej z 9.A

 

Zrejme každý bude so mnou súhlasiť, že koncom mája si už deviataci väčšinou nacvičujú program a riešia všetky záležitosti okolo rozlúčkovej slávnosti.

GALÉRIA

 

My sme si však povedali, že by bolo fajn spestriť si toto „pomonitorové“ obdobie, a že by sme si mohli vyraziť aj s ôsmakmi na výlet. Slovo dalo slovo, naše triedne sa chopili plánovania a ani sme sa nenazdali, a už sme sedeli v autobuse na ceste mimo našej republiky.

Najprv sa celá naša skupina vybrala na výlet do mestečka Gödöllő. Tam stojí nádherný kašieľ. Sprievodca nás oboznámil s jeho históriou, za viedol nás do minulosti a tiež nám prezradil, ktoré exponáty sú najvzácnejšie a najdrahšie. Kráľovský kaštieľ Gödöllő, jeden z najpozoruhodnejších barokových komplexov 18. storočia, zámok rodu Grassalkovichovcov, sa spolu s priľahlými budovami rozprestiera na ploche 17 000 m2. Patrí k nemu aj park s rozlohou 29 ha.    Šľachtické sídlo, ktoré nechal vybudovať gróf Antal Grassalkovich I. v 30. rokoch 18. storočia, sa stalo od roku 1867 výletnou rezidenciou rakúskeho cisárskeho a uhorského kráľovského manželského páru, Františka Jozefa I. a Alžbety (Sissi).

Druhá zastávka bol Dom teroru. Najviac nás zaujal asi tank, ktorý impozantne stál v strede haly. So strachom sme vstupovali do pivnice, kde sme mali možnosť preskúmať strašidelné chodby a izby, v ktorých sa reálne mučili väzni. Pripomienka totalitných režimov. Dom teroru, po maďarsky Terror Háza, je múzeum, ktoré sa nachádza v Budapešti. Vo svojich miestnostiach ukrýva zbierky a dokumenty z dvoch totalitných režimov, ktoré v Maďarsku vládli.

Tretia a zároveň asi najatraktívnejšia zastávka – Tropikárium. Žiaci sa ocitli v podmorskom svete. S úžasom každý pozeral na žraloky, raje, krokodíly, ale aj medúzy a dokonca sa nám objavil aj Nemo! Po prechádzke po dažďovom pralese každý odišiel iným smerom nakupovať. Na tento výlet budeme určite veľmi radi a veľmi dlho spomínať.

 
SlovenčinaMagyar

Az iskola felszereltsége

- Tornaterem
- Multifunkcionális sportpálya
- Szaktantermek (Fizika, Kémia)
- Nyelvtantermek
- Számítógépes termek
- Multimédia termek
- Könyvtár
- Étterem
- Napközi otthon
- Óvoda

Keresés

PARTNEREK
Csáb KözségCsábi Plébánia
Hajnalok Völgye fesztiválOPENnet.sk - Webdesign, E-shop, Webhosting

Iskolánk életéből

Projektek

PRINED
PRINED

 

PRINED

 

PRINED

 

PRINED

 

PRINED

 

PRINED


Webdesign, Tvorba web stránok
OPENnet.sk