ZŠ s MŠ Čebovce - Alapiskola és Óvoda Csáb

Školský výlet - 7. ročník 2016
2016. július 01. péntek, 13:28

Tento článok napísali žiaci zo 7.A. Ďakujeme Usmiaty

V jeden piatkový júnový deň sa naša trieda vybrala na výlet do Banskej Bystrice. Pôvodne sme chceli vystúpiť na Pustý hrad, ale počasie nám naše plány pokazilo.

GALÉRIA

 

Keďže sme sa chceli držať programu zameraného na spoznávanie a pozorovanie prírody, vybrali sme sa do Tihányiovského kaštieľa, v ktorom je v súčasnosti prírodovedné múzeum. Dozvedeli sme sa o biotopoch, rastlinách a zvieratách, jednotlivých oblastí Slovenska, kde nás zaujali aj zvukové nahrávky zvierat. Z preparátov sa nám najviac zapáčil medveď, orol kráľovský, vlk, či rys ostrovid. Krkavec nám svojou veľkosťou až naháňal strach.

 

V rámci múzea je do septembra sprístupnená výstava o včelárstve. Priamo v priestoroch múzea sme mohli sledovať živý včelí úľ. Všímali sme si rozdiely medzi kráľovnou, robotnicami a trúdmi. Bolo zaujímavé sledovať ako sú trúdy veľké a že majú aj väčšie oči. Úľ sa nám veľmi páčil, veď vidieť včely priamo v miestnosti – to sa nestáva bežne. Odkrývali sme jeho presklené časti a snažili sme sa nájsť kráľovnú, ktorá bola označená modrou značkou.  V osobitnej miestnosti bola výstava úľov zo začiatku 20.storočia, rôzne druhy „ dymákov“ a náradia. Bolo nám smutno, keď sme sa dozvedeli, že v minulosti museli naši predkovia celý úľ zlikvidovať, keď sa chceli dostať k najväčšiemu pokladu – medu. Sprievodkyňa nám následne porozprávala o chorobách, ktoré postihujú včielky. Vo vonkajšej záhradke boli zasadené aromatické bylinky, vtáčie búdky a príprava na budúce amfiteátrum, kamene na vyhrievanie sa pre jašteričky a hmyzí hotel – domček.

V Európe nás okrem filmu Kniha džungle nadchlo aj 5D kino, nákupy a novinka Bubbletea.

Výlet sa nám veľmi páčil, cestou domov sme sa zabávali, mali sme vynikajúcu náladu a aj sme si zaspievali.

 
SlovenčinaMagyar

Az iskola felszereltsége

- Tornaterem
- Multifunkcionális sportpálya
- Szaktantermek (Fizika, Kémia)
- Nyelvtantermek
- Számítógépes termek
- Multimédia termek
- Könyvtár
- Étterem
- Napközi otthon
- Óvoda

Keresés

PARTNEREK
Csáb KözségCsábi Plébánia
Hajnalok Völgye fesztiválOPENnet.sk - Webdesign, E-shop, Webhosting

Iskolánk életéből

Projektek

PRINED
PRINED

 

PRINED

 

PRINED

 

PRINED

 

PRINED

 

PRINED


Webdesign, Tvorba web stránok
OPENnet.sk