ZŠ s MŠ Čebovce - Alapiskola és Óvoda Csáb

Dobolás 2019
2019. november 19. kedd, 10:45

GALÉRIA

Na Slovensku sa dnes uskutoční  najväčšia bubnovačka roka, ktorá má aj tento rok symbolicky upozorniť na dôležitosť ochrany detí pred násilím a otvoriť v spoločnosti tému včasnej prevencie. Myšlienka podujatia „Aby bolo deti lepšie počuť“ zaznie  Slovenskom v hlasnom rytme bubnov od 10.00 – 11.00 h. už po šiesty krát.

Szlovákiában ma valósul meg az év leghangosabb dobolása, amely szimbolikusan figyelmeztet a gyermekek erőszakkal szembeni védelmének fontosságára, valamint a megelőzést hangsúlyozza.

"Hogy a gyerekek hangja hallhatóbb legyen" mottójú rendezvényt egész Szlovákia 10.00 és 11:00 óra között hangos dobolásban hallja immár 6. alkalommal. Az eseményt 2014-ben a Napocska Központ indította el.

Az elmúlt években több mint 24 000 gyermek és felnőtt vett részt a dobolásban. November 19-én a városi csarnokokban, osztálytermekben, iskolai udvarokon, tornatermekben edények, fakanalak, vödrök, botok, lábdobogások által szólalnak meg a dobhangok. Bekapcsolódunk mi is, a mi iskolánk is hangosan támogatja az erőszak megelőzésének fontosságát, hogy a gyermekeknek  szebb életük legyen. A csend nem védi meg a gyermekeket az erőszaktól. Az erőszak megelőzését Szlovákiában hangosan és összehangoltan kell megoldani. A csend semmit nem old meg. Ezért dobolunk.

November a gyermekek jogainak védelme szempontjából egy fontos hónap. Ezért választotta a gyermekek erőszak elleni védelmével foglalkozó szervezet november 19-ét olyan nappá, amikor a gyermekek hangját jobban meg kellene hallani.

 

 

 

 
SlovenčinaMagyar

Az iskola felszereltsége

- Tornaterem
- Multifunkcionális sportpálya
- Szaktantermek (Fizika, Kémia)
- Nyelvtantermek
- Számítógépes termek
- Multimédia termek
- Könyvtár
- Étterem
- Napközi otthon
- Óvoda

Keresés

PARTNEREK
Csáb KözségCsábi Plébánia
Hajnalok Völgye fesztiválOPENnet.sk - Webdesign, E-shop, Webhosting

Iskolánk életéből

Projektek

PRINED
PRINED

 

PRINED

 

PRINED

 

PRINED

 

PRINED

 

PRINED


Webdesign, Tvorba web stránok
OPENnet.sk